Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Διαμορφωτής συστήματος ελέγχου SALUS Controls – πόσο κοστίζει το έξυπνο σπίτι

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Οι ιδιοκτήτες, οι επενδυτές και οι εγκαταστάτες έξυπνων συστημάτων οικιακού ελέγχου γνωρίζουν ότι αυτή η αγορά αποτελεί μια επένδυση που βελτιώνει την άνεση της ζωής. Εάν σκέφτεσαι να επενδύσεις χρήματα στον σύγχρονο αυτοματισμό κτιρίων, θα ήθελες να μάθεις ποιο είναι το μέγεθος της δαπάνης που πρέπει να προβλέψεις. Και σε αυτό το σημείο, αποκαλύπτουμε αμέσως ότι δεν υπάρχει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Όλα εξαρτώνται από το ακίνητο, τις ανάγκες και τις προσδοκίες των χρηστών του.

Από το κείμενο θα μάθεις:
• τι είναι ο διαμορφωτής συστήματος SALUS Controls και σε τι χρησιμεύει;
• από τι εξαρτάται το κόστος εγκατάστασης του συστήματος;

To Smart Home είναι κάτι παραπάνω από άνεση

Η άνεση που προσφέρει ο οικιακός αυτοματισμός δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην απομακρυσμένη απενεργοποίηση του σιδήρου ή στην ενεργοποίηση του φωτιστικού. Έξυπνος έλεγχος σπιτιού σημαίνει:

α. βέλτιστος έλεγχος θέρμανσης: ιδανική θερμοκρασία σε κάθε χώρο
β. οικιακή οικονομία: χαμηλότερο κόστος κατανάλωσης ενέργειας
γ. έλεγχος συσκευών, π.χ. ρολά, φωτισμός, ψεκαστήρες κήπου
δ. ασφάλεια περιουσίας: αισθητήρες συναγερμού, ειδοποιήσεις SMS
ε. προστασία του περιβάλλοντος: χαμηλότερες εκπομπές ρύπων
στ. άνεση και ευκολία κάθε μέρα

Σήμερα, ένα έξυπνο σπίτι συνδέεται με τον εκσυγχρονισμό, την ενεργειακή απόδοση, την ασφάλεια και τον έλεγχο των δαπανών. Τα σενάρια συνδέσεων μεταξύ των συσκευών που λειτουργούν στο σύστημα είναι σχεδόν ανεξάντλητα. Ανοιχτό ωστόσο, παραμένει το θέμα της δημιουργίας του συστήματος και της τιμής του. Και για το λόγο αυτό οι τεχνικοί της εταιρείας SALUS Controls δημιούργησαν τον διαμορφωτή συστήματος.

Διαμορφωτής συστήματος – τι είναι αυτό;

Ο διαμορφωτής SALUS Controls είναι ένα φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο επιλογής που βοηθά τον εγκαταστάτη/χρήστη να συγκεντρώσει τα προϊόντα και να δημιουργήσει ένα σύστημα που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες των μελών του νοικοκυριού. Έχουμε διαφορετικά από αρχιτεκτονικής άποψης σπίτια/διαμερίσματα, διαφορετικούς τύπους εγκαταστάσεων θέρμανσης. Ο ρυθμός της ζωής του καθενός μας είναι επίσης διαφορετικός. Άρα δεν υπάρχει ένα καθολικό σύστημα. Ένα σύστημα, του οποίου οι εκ των προτέρων προγραμματισμένες ρυθμίσεις θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες όλων. Για το λόγο αυτό, τα στοιχεία που ελέγχουν το οικιακό σπίτι πρέπει να επιλέγονται ατομικά. «Φτιαγμένο κατά παραγγελία», σαν το ρούχο στα μέτρα σου από το ράφτη.

Select the products for your type of heating in configurator

Ο διαμορφωτής συστήματος SALUS Controls δημιουργήθηκε με βάση την εμπειρία των ειδικών μας και αποκτήθηκε από συνομιλίες με πελάτες που καλούν τη Γραμμή Τεχνικής Υποστήριξης. Γνωρίζοντας ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις τους, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες και οι εγκαταστάτες με την επιλογή των συσκευών και την προσαρμογή τους στις συνθήκες του κτιρίου, δημιουργήσαμε μια «εικονική έκδοση συμβούλου», δηλαδή τον διαμορφωτή.

Selection of type of heating in configurator

Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή, έχοντας τον δικό σας ρυθμό, επιλέγοντας διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων και υπολογίζοντας σε συνεχή βάση τις δυνατότητες ελέγχου και το κόστος.  Η χρήση του διαμορφωτή SALUS Controls στην επιλογή «χρήστης» συνίσταται στην χορήγηση απαντήσεων σε μερικές βασικές ερωτήσεις σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κτιρίου (τύπος εγκατάστασης, επιφάνεια δαπέδου, αριθμός θερμαντικών κ.λπ.). Οι πληροφορίες αυτές είναι απαραίτητες για την επιλογή των συσκευών ελέγχου. Στην επιλογή “εγκαταστάτης”, οι ερωτήσεις είναι περισσότερο τεχνικής φύσης, για παράδειγμα, ρωτάμε για τον αριθμό των κατανεμητών (που αντιστοιχεί στον αριθμό των απαραίτητων κέντρων καλωδίωσης), τον αριθμό των βρόχων που συνδέονται με τον κατανεμητή.  

Μετά τη χορήγηση των απαντήσεων, ο διαμορφωτής εμφανίζει τη λίστα και τον αριθμό των απαραίτητων προϊόντων μαζί με τις διαθέσιμες παραλλαγές, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες από άποψη λειτουργίας, τιμής, σχεδίασης.  

Ολοκληρώνοντας, το πρόγραμμα διαμόρφωσης εμφανίζει προτάσεις για προαιρετικά προϊόντα, δηλαδή τα προϊόντα που ενδέχεται να χρειαστεί να αγοράσεις αργότερα, κατά την εγκατάσταση (αισθητήρας θερμοκρασίας, προστατευτικό κάλυμμα κεφαλής, δομοστοιχείο ρελέ 16Α, πρόσθετος αναμεταδότης δικτύου ZigBee κ.λπ.). Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας ενδεικτικός υπολογισμός κόστους.

Έξυπνο σπίτι – πόσο κοστίζει η εφαρμογή του συστήματος;
Από τί να αρχίσουμε;

Στην αρχή πρέπει να γνωρίζεις εάν θέλεις να ελέγχεις τη θέρμανση μέσω Διαδικτύου. Από τη μία πλευρά, αυτή η επιλογή απαιτεί πρόσθετο κόστος, αλλά από την άλλη – αυξάνει ασύγκριτα την ευκολία και τη λειτουργικότητα ολόκληρου του συστήματος. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσεις τον τύπο θέρμανσης που θέλεις να ελέγχεις: θέρμανση με θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια θέρμανση ή ηλεκτρική θέρμανση). Όσον αφορά τον έλεγχο της μεικτής θέρμανσης, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα προϊόντα που απαιτούνται για τη ρύθμιση του συστήματος θέρμανσης και των δύο τύπων (ενδοδαπέδια θέρμανση και με θερμαντικά σώματα). Τα αξεσουάρ Smart Home σχετίζονται με επιπρόσθετο κόστος.

Χαρακτηριστικά ενός υποδειγματικού σπιτιού

Το κτίριο, βάσει του οποίου θα παρουσιάσουμε ενδεικτικά τη λειτουργία του διαμορφωτή μας, είναι ένα μονώροφο κτίριο με αξιοποιήσιμη σοφίτα. Στον κάτω όροφο υπάρχει ένα θερμαινόμενο ενδοδαπέδια σαλόνι με κουζίνα και μπάνιο, και στη σοφίτα υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια που θερμαίνονται με θερμαντικά σώματα – ένα καλοριφέρ στο κάθε δωμάτιο. Συνολικά πέντε δωμάτια. Υπάρχει ένα παράθυρο στο μπάνιο. Ας υποθέσουμε ότι οι κάτοικοι επέλεξαν τον διαδικτυακό έλεγχο, χρησιμοποιώντας επιλεγμένα αξεσουάρ SALUS Smart Home. Ποια προϊόντα υπέδειξε ο διαμορφωτής; Τι θα κερδίσουν τα μέλη του νοικοκυριού χάρη σε αυτά;

Ανακαλύψτε τις δυνατότητες: πώς λειτουργεί ο διαμορφωτής;

Ας χωρίσουμε τις περιοχές ελέγχου του σπιτιού σε τέσσερις κατηγορίες:
• έλεγχος θέρμανσης
• έλεγχος φωτισμού και ρολών
• ενδεικτικοί κανόνες OneTouch
• ανίχνευση βλάβης

Έλεγχος θέρμανσης

Για να ελέγξεις τη θέρμανση μέσω Διαδικτύου σε ένα σπίτι που έχει σχεδιαστεί με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να προμηθευτείς: ρυθμιστές θερμοκρασίας – π.χ. ο καινοτόμος θερμοστάτης Quantum SQ610RFμε ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας και λειτουργία Warm Floor. Ο βέλτιστος έλεγχος του συστήματος θέρμανσης επιτυγχάνεται με την προσαρμογή της θερμοκρασίας ξεχωριστά σε κάθε χώρο, κατά συνέπεια θα χρειάζεσαι πάντα τόσους ρυθμιστές όσοι είναι οι χώροι. Το θερμαινόμενο επιφανειακά κάτω τμήμα του σπιτιού απαιτεί ένα κέντρο καλωδίωσης και ενεργοποιητές (π.χ. αυτορυθμιζόμενος ενεργοποιητής THB). Για τον έλεγχο των τριών θερμαντικών σωμάτων στα υπνοδωμάτια, πρέπει να αγοράσεις τρεις ασύρματες θερμοστατικές κεφαλές. Και φυσικά, την «καρδιά» του συστήματος, χωρίς την οποία είναι αδύνατο να διαχειριστείς το σπίτι σου online – τη διαδικτυακή πύλη UGE600.

Choosing number of actuators

Έλεγχος φωτισμού και ρολών

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις λειτουργικούς κανόνες OneTouch για το φωτισμό και τα ρολά, θα πρέπει να προστεθούν επιπρόσθετα αξεσουάρ στο κόστος του συστήματος (επιλογή συσκευών ανάλογα με τους κανόνες):

• Smart Relay (SR600)
• Roller Shutter (RS600)
• Smart Plug (SPE600, έξυπνη πρίζα)

Choosing devices for underfloor heating

Πώς λειτουργούν αυτά τα προϊόντα; Το Smart Plug, ως επέκταση μιας ηλεκτρικής πρίζας, ελέγχει τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό. Το Smart Relay επιτρέπει να ελέγχεις έναν δέκτη με ισχύ φορτίου έως και 16A. Το Roller Shutter ελέγχει τους κινητήριους μηχανισμούς των ρολών παραθύρου και του φωτισμού (230V AC). Χάρη σε αυτό του μικρού μεγέθους εξοπλισμό, μπορείς να προσαρμόσεις στις ανάγκες σου και να προσδιορίσεις τη στιγμή της ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του φωτισμού σε επιλεγμένους χώρους ή να εξαρτήσεις τη λειτουργία των λαμπτήρων από άλλες δραστηριότητες, π.χ. είσοδος στο δωμάτιο, κλείσιμο του παραθύρου, εκκίνηση του ανεμιστήρα κλπ. Με τη βοήθειά τους, μπορείς επίσης να δημιουργήσεις μια προσομοίωση της παρουσίας των μελών του νοικοκυριού όταν το σπίτι είναι άδειο. Το τελικό κόστος εξαρτάται από τον αριθμό των ρολών/ συσκευών στο σπίτι που θέλεις να ελέγχεις.

Ποιους κανόνες OneTouch μπορείς να δημιουργήσεις;

Στην εφαρμογή SALUS Smart Home θα προγραμματίσεις  συνδέσεις – σενάρια λειτουργίας συσκευών. Για παράδειγμα:

  1. Κατά το ηλιοβασίλεμα στο διάδρομο θα ανάψει το φωτιστικό και κατά την ανατολή – θα σβήσει.
  2. Κατά τις πρωϊνές ώρες τα ρολά στα υπνοδωμάτια θα ανοίξουν κατά 30%, μετά από μία ώρα κατά το 60%, και την επόμενη ώρα κατά 100%.
  3. Κατά το άνοιγμα του παραθύρου, θα απενεργοποιηθεί η θέρμανση στο μπάνιο.
  4. Στις 8:00 μ.μ. η θερμοκρασία θα μειωθεί από τους 22 ℃ στους 20 ℃, αλλά το πάτωμα του μπάνιου θα παραμείνει άνετα ζεστό μέχρι τις 11 μ.μ.
  5. Με ένα πάτημα του ενεργοποιητή κανόνα OneTouch που είναι εγκατεστημένος στην πόρτα εξόδου, η προκαθορισμένη θερμοκρασία σε όλα τα δωμάτια θα πέσει στους 18 ℃, τα ρολά στο σαλόνι και την τραπεζαρία θα κλείσουν και τα φώτα θα σβήσουν.

Για να εφαρμοστούν αυτά τα σενάρια στο υποδειγματικό μας σπίτι – εκτός από την διαδικτυακή πύλη, την εφαρμογή (δωρεάν) και τους ρυθμιστές θερμοκρασίας – χρειάζεσαι: τουλάχιστον πέντε ρολά Roller Shutter για την αυτόματη λειτουργία των ρολών, έναν αισθητήρα ανοίγματος για το μπάνιο, ένα κουμπί ενεργοποίησης του κανόνα κατά την έξοδο από το σπίτι, έξυπνες πρίζες, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τον αριθμό των λαμπτήρων που σβήνουν κατά την έξοδο. Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε δύο έξυπνες πρίζες  Smart Plugs και ένα έξυπνο ρελέ Smart Relay.

Μπορείς να τα σκεφτείς όλα αυτά χωρίς βιασύνη και μετά τη λήψη της απόφασης να τα εισάγεις στα πεδία του διαμορφωτή.

Ανίχνευση βλάβης

Οι αισθητήρες που εντοπίζουν βλάβες στο σπίτι αποτελούν στοιχεία της σειράς SALUS Smart Home, και αυτό σημαίνει ότι για τη λειτουργία τους απαιτείται η πύλη και η εφαρμογή. Ανάλογα με το ποιους αισθητήρες επιθυμούμε, πού θέλουμε να τους εγκαταστήσουμε και πόσους, πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τα ποσά:

Choosing quantity of PS600 Temperature Sensor in configurator

Πώς λειτουργούν αυτές οι συσκευές; Ο ανιχνευτής καπνού ανιχνεύει καπνό. Ο αισθητήρας διαρροής νερού ανιχνεύει νερό στην επιφάνεια ή στις επαφές. Ο αισθητήρας ανοίγματος υποδεικνύει ποια παράθυρα/πόρτες έχουν ανοίξει και επιτρέπει την απενεργοποίηση της θέρμανσης κατά τον αερισμό. Οι συσκευές στο σύστημα επιτρέπουν τη λήψη μηνυμάτων SMS για το συμβάν.

Συνοψίζοντας

Η προσφορά είναι πλούσια, αλλά πρέπει να είσαι πλούσιος για να επωφεληθείς από αυτήν; Η εταιρεία SALUS Controls προσφέρει στους πελάτες της όχι μόνο αποκλειστικές σειρές premium, αλλά και τυπικές παραλλαγές προϊόντων που είναι καλές για την αρχή, οι οποίες θα λειτουργούν άψογα και θα είναι ταυτόχρονα φιλικές προς το πορτοφόλι.

Χρησιμοποίησε τον διαμορφωτή μας και έλεγξε ποιες λύσεις ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σου. Τα δεδομένα που εισάγονται στο πρόγραμμα διαμόρφωσης θα σε βοηθήσουν να μάθεις πόσες και ποιες συσκευές θα χρειαστείς για τον έλεγχο του σπιτιού και θα δημιουργήσουν μια κατά προσέγγιση εκτίμηση του κόστους για ολόκληρο το εγχείρημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ποσά θα είναι ενδεικτικά – υπολογίζονται με βάση τις καθαρές τιμές καταλόγου. Να θυμάσαι ότι οι διανομείς μας θα σου προσφέρουν σίγουρα μια ευνοϊκή έκπτωση.

Σε περίπτωση οποιωνδήποτε αμφιβολιών, οι άριστα εκπαιδευμένοι εγκαταστάτες και η τεχνική ομάδα SALUS Controls παραμένουν στη διάθεσή σου για να παράσχουν συμβουλές.

Επικοινωνήστε
Ξεκινήστε τη συνεργασία

Επικοινωνήστε


Επικοινωνία
Τεχνική υποστήριξη
ANDRIANOS
+302721023124


Γραμμή τεχνικής υποστήριξης
Δευτ.-Παρ. 930-1630

ANDRIANOS - World Leading
Energy Saving Technologies


Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30
Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
Tel.: 2721 023124
Tel2.: 2721 088151
Φαξ: 2721 096522

mail: sales@andrianos.gr
web: www.andrianos.gr
Salus

Ένας διανομέας της επωνυμίας SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. κ.

4 Rolna, 43-262 Kobielice,
Επαρχία Σιλεσίας, PL,
NIP: 638 180 68 25,
KRS: 0000440955,
γραφείο: +48 32 700 74 53,
υπηρεσία: +48 32 750 65 05,
φαξ: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio