Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Ο χειμώνας δεν είναι τόσο τρομακτικός. Η θέρμανση με θερμαντικά σώματα στο σύστημα SALUS Smart Home

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αυτή τη σεζόν, η παγωμένη αύρα μας ταλαιπώρησε έντονα. Τους πιο κρύους μήνες του χρόνου, εκτιμούμε περισσότερο τους ευχάριστους ζεστούς εσωτερικούς χώρους των σπιτιών μας. Τί να φροντίσουμε ώστε μετά από μια μεγάλη βόλτα ανάμεσα σε χιονοστιβάδες και κρεμασμένα  παγοκρύσταλλα, το σπίτι να μας υποδέχεται πάντα με μια άνετη θερμοκρασία; Τί θα πρέπει να κάνει κανείς ώστε το πρώτο πράγμα μετά την επιστροφή από τη δουλειά είναι να μην είναι η αύξηση της θερμοκρασίας με το θερμοστάτη του καλοριφέρ και να  μην περιμένει κανείς κάτω από την κουβέρτα για να ζεσταθούν οι χώροι;

Αρκεί να επενδύσεις σε ένα δοκιμασμένο σύστημα ελέγχου και να προγραμματίσεις  κατάλληλα τη θέρμανση των θερμαντικών σωμάτων.

Θέρμανση με θερμαντικά σώματα – από τι χαρακτηρίζεται;

Η απόδοση θέρμανσης των καλοριφέρ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:

 • το σημείο τοποθέτησης
 • τη λειτουργία των χώρων και την απαιτούμενη θερμοκρασία στους χώρους αυτούς
 • τις παραμέτρους ενός δεδομένου συστήματος θέρμανσης
 • τη θερμοκρασία του ύδατος τροφοδοσίας και του ύδατος επιστροφής στο λέβητα, καθώς επίσης
 • τις απώλειες θερμότητας ανάλογα με τη μόνωση τοίχων ή παραθύρων

Πριν ξεκινήσεις τη ρύθμιση της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης, αξίζει να εξετάσεις τα παραπάνω ζητήματα.

Η θέρμανση με θερμαντικά σώματα λειτουργεί εξαιρετικά ως στοιχείο της μικτής θέρμανσης. Αξίζει να την εγκαταστήσεις στους ορόφους και στα υπνοδωμάτια. Στους επάνω ορόφους, η θέρμανση με θερμαντικά σώματα δεν επιβαρύνει την οροφή, επομένως είναι ασφαλέστερη από την επιφανειακή θέρμανση. Η χαμηλότερη θερμοκρασία στο πάτωμα παρέχει επίσης καλύτερες συνθήκες για έναν υγιή ύπνο.

Πρέπει να θυμάσαι ότι η θέρμανση με θερμαντικά σώματα έχει χαμηλή θερμική αδράνεια, και αυτό σημαίνει ότι τα καλοριφέρ θερμαίνονται γρήγορα, αλλά και ψύχονται γρήγορα.

Οικονομική θέρμανση με θερμαντικά σώματα στο σύστημα SALUS Smart Home

Προκειμένου το σύστημα θέρμανσης με θερμαντικά σώματα να λειτουργεί ενεργειακά αποδοτικά, αξίζει να εξετάσεις την αγορά μοντέρνων, συγχρονισμένων με τους ρυθμιστές θερμοκρασίας που παρέχει σειρά Smart Home, ηλεκτρονικών θερμοστατικών κεφαλών – TRV10RFMTRV28RFM. Χάρη σε έναν ακριβή αλγόριθμο ελέγχου, αυτές οι συσκευές εγγυώνται τη διατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας στους χώρους – αποτρέποντας την υπερθέρμανση – γεγονός που μεταφράζεται κάθε μέρα σε μια πραγματική εξοικονόμηση στον οικιακό προϋπολογισμό.

Σύστημα SALUS Smart Home

Είναι ένα σύγχρονο σύστημα οικιακού ελέγχου – συμπεριλαμβανομένης, κυρίως, της θέρμανσης – που επιτρέπει τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ της λειτουργίας οικιακών συσκευών (κανόνες OneTouch) και της απομακρυσμένης χρήσης των συσκευών, επίσης μέσω Διαδικτύου.

Το σύστημα SALUS Smart Home – εκτός από τα έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού – περιλαμβάνει προϊόντα που επιτρέπουν τον έλεγχο μεμονωμένης ζώνης, δηλαδή τον έλεγχο της θερμοκρασίας ξεχωριστά σε κάθε χώρο

Στοιχεία συστήματος SALUS Smart Home:

 • ρυθμιστές θερμοκρασίας (ενσύρματα και ασύρματα μοντέλα)
 • διαδικτυακή πύλη UGE600 και δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή για την υποστήριξη του συστήματος  
 • κέντρο καλωδίωσης KL08RF για τον έλεγχο της επιφανειακής θέρμανσης /της ψύξης
 • ασύρματες θερμοστατικές κεφαλές TRV (θέρμανση με θερμαντικά σώματα)
 • Smart Plugs που επιτρέπουν τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών  με ισχύ έως 3600W
 • αισθητήρες: ανοίγματος παραθύρου / πόρτας, διαρροής νερού, καπνού, κίνησης

Ο έλεγχος της θέρμανσης με θερμαντικά συστήματα μέσω του συστήματος SALUS Smart Home συμβάλλει στην αποφυγή υπερφορτώσεων

Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται κατά τη χρήση του σπιτιού δαπανάται στη θέρμανση – περισσότερο από το 70% της συνολικής ενεργειακής ζήτησης του κτιρίου. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική  η προσαρμογή της θερμότητας των δωματίων στη λειτουργία τους, την ώρα της ημέρας και τη σχετική δραστηριότητα των μελών του νοικοκυριού. Αξίζει να διατηρείς το υπνοδωμάτιο πιο δροσερό από ότι το σαλόνι, καλό είναι επίσης να διατηρείς την οικονομική θερμοκρασία στο σπίτι κατά την πολυήμερη ή έστω και πολύωρη απουσία των μελών του νοικοκυριού.

Οι ρυθμιστές θερμοκρασίας της επωνυμίας SALUS Controls συμβάλλουν στη διατήρηση αυτών των καλών προτύπων στον έλεγχο της θέρμανσης με θερμαντικά σώματα. Περιορίζουν την περιττή δραστηριότητα της συσκευής θέρμανσης, διατηρώντας τη θερμοκρασία που ορίζουν οι κάτοικοι. Παρέχουν μόνο όση θερμότητα χρειάζεται, εξαλείφοντας το δαπανηρό, άβολο και περιβαλλοντικά δυσμενές αποτέλεσμα της υπερφόρτωσης. Αυτές οι φαινομενικά μικρές διευκολύνσεις όχι μόνο συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, αλλά δημιουργούν και εξοικονομήσεις. Χάρη στον σωστό έλεγχο θέρμανσης, μπορείς να εξοικονομήσεις  έως και 500 πολωνικά ζλότυ (βάσει των υπολογισμών που πραγματοποιήθηκαν από το info.pl).

Εγκαθιστώντας το σύστημα ελέγχου που προσφέρουμε στο σπίτι σου, μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία που ανταποκρίνεται στις λειτουργίες επιλεγμένων χώρων (π.χ. διαφορετική θερμοκρασία για το μπάνιο, το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι). Μπορείς να δημιουργήσεις ένα χρονοδιάγραμμα αυτόματης λειτουργίας θέρμανσης για τις ημέρες της εβδομάδας (π.χ. διαφορετικό τις καθημερινές, διαφορετικό τα Σαββατοκύριακα). Μπορείς επίσης να προσαρμόσεις τις παραμέτρους θέρμανσης του σπιτιού σου σε συνεχή βάση μέσω του Διαδικτύου από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο (π.χ. αντικαθιστώντας τη θερμοκρασία έως την επόμενη αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα ή τροποποιώντας ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα).
Το 82% των Πολωνών δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα κατοικήσιμα κτίρια καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια. Μόνο 4 στους 100 ανθρώπους γνωρίζουν ότι πάνω από το 70% της κατανάλωσης ενέργειας στα σπίτια αντιστοιχεί στη θέρμανση.

Τα πλεονεκτήματα του συστήματος SALUS Smart Home για θέρμανση με θερμαντικά σώματα – σύνοψη

 1. Οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούν το κόστος και την κατανάλωση ενέργειας.
 2. Έχουν ακριβείς αλγόριθμους ελέγχου.
 3. Παρέχουν εύκολο έλεγχο θερμοκρασίας (χρήση συστήματος στην διαδικτυακή εφαρμογή).
 4. Εξασφαλίζουν εύκολη τοποθέτηση κεφαλών και ρυθμιστών (βολική συναρμολόγηση).
 5. Το σύστημα είναι καθολικό – μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε χώρο
 6. Τα προϊόντα έχουν μοντέρνο και διακοσμητικό σχέδιο.

Επικοινωνήστε
Ξεκινήστε τη συνεργασία

Επικοινωνήστε


Επικοινωνία
Τεχνική υποστήριξη
ANDRIANOS
+302721023124


Γραμμή τεχνικής υποστήριξης
Δευτ.-Παρ. 930-1630

ANDRIANOS - World Leading
Energy Saving Technologies


Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30
Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
Tel.: 2721 023124
Tel2.: 2721 088151
Φαξ: 2721 096522

mail: sales@andrianos.gr
web: www.andrianos.gr
Salus

Ένας διανομέας της επωνυμίας SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. κ.

4 Rolna, 43-262 Kobielice,
Επαρχία Σιλεσίας, PL,
NIP: 638 180 68 25,
KRS: 0000440955,
γραφείο: +48 32 700 74 53,
υπηρεσία: +48 32 750 65 05,
φαξ: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio