Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Το SALUS Smart Home υποστηρίζει τον προϋπολογισμό του σπιτιού σου

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Όσο καθυστερείς με την ανάληψη δράσης, τόσο περισσότερα χρήματα χάνεις /C. Wilkerson/

Το σπίτι είναι ο χώρος, όπου νιώθουμε καλύτερα. Μας δίνει χαρά η διακόσμηση που είναι προσαρμοσμένη στα γούστα μας, τα άνετα έπιπλα, τα όμορφα διακοσμητικά και αναμνηστικά που συλλέγονται με τα χρόνια. Ωστόσο, η καθημερινότητα της ζωής συνθλίβει τους πάντες. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για έναν οικοδεσπότη από τους χαμηλούς λογαριασμούς για την ηλεκτρική ενέργεια. Αργά ή γρήγορα, όλοι αναρωτιόμαστε: πώς να μειώσουμε το λειτουργικό κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας;

Από αυτό το κείμενο θα μάθεις:

 • πώς να μειώσεις  την καθημερινή κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι σου
 • γιατί το SALUS Smart Home είναι φιλικό για τον προϋπολογισμό του σπιτιού σου

Μείωσε την κατανάλωση του ρεύματος – μερικά απλά βήματα

Η καθημερινή σπατάλη ενέργειας – και κατά συνέπεια των χρημάτων – αποτελεί μάστιγα. Σπάνια σκεφτόμαστε ότι η απερισκεψία κοστίζει: δεν σβήνουμε τα φώτα, δεν βγάζουμε τους φορτιστές από τις πρίζες, κοιμόμαστε με αναμμένες λάμπες νυκτός. Προσθέτοντας αυτές και πολλές άλλες αμέλειες, αυξάνουμε άθελά μας το κόστος λειτουργίας των σπιτιών μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε;

Αξίζει να ξεκινήσεις με την αντικατάσταση των «ενεργοβόρων» συσκευών με εκείνες που έχουν ενεργειακή κλάση A, A +, A ++ και κατά προτίμηση A +++. Τι γίνεται όμως με τις κακές συνήθειες; Συλλέξαμε για σένα μερικές συμβουλές που αξίζει να εφαρμόσεις ήδη από σήμερα:

 1. Χρησιμοποίησε με σύνεση τις συσκευές με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας:
 • στο ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ μην πλένεις μικρές ποσότητες, στο ΠΛΗΝΤΥΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ μην πλένεις μερικές κούπες και πιάτα. Οι συσκευές θα καταναλώσουν όση ενέργεια θα κατανάλωναν με πλήρες φορτίο
 • μην τοποθετείς το ΨΥΓΕΙΟ κοντά στο καλοριφέρ, μην καλύπτεις τα πλέγματα εξαερισμού και μην βάζεις ζεστά τρόφιμα στο ψυγείο: με κακό αερισμό, η μονάδα λειτουργεί σε πλήρη ταχύτητα και τα ζεστά γεύματα θερμαίνουν το ψυγείο, το οποίο – για να επιστρέψει στη σωστή θερμοκρασία ψύξης – καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια
 • Βράζε στον ΒΡΑΣΤΗΡΑ μόνο την ποσότητα του νερού που χρειάζεσαι: αν θέλεις να φτιάξεις ένα φλιτζάνι τσάι, μην βάζεις ένα λίτρο νερού – θα σπαταλήσεις ηλεκτρική ενέργεια για το βράσιμο 750 ml, τα οποία θα κρυώσουν στον βραστήρα και θα πρέπει να τα ξαναζεστάνεις
 • στις ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, τα ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ και τους ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, απενεργοποίησε τη λειτουργία αναμονής: αν και κάθε μία από αυτές τις συσκευές που βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής καταναλώνει μόνο λίγα watt, ωστόσο, σε ετήσια κλίμακα αυτά τα λίγα watt θα μεταφραστούν σε μια πραγματική εξοικονόμηση
turning on the kettle, creating the savings

2. Στα δωμάτια όπου συχνάζεις, αντικατέστησε τους παραδοσιακούς λαμπτήρες με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας LED: όχι μόνο θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, αλλά θα λάμπουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με φωτεινό, ευχάριστο στο μάτι φως.

3. Σύνδεσε τις ηλεκτρονικές συσκευές σε πολύπριζα με διακόπτη: χάρη σε αυτό, με μία κίνηση μπορείς να απενεργοποιήσεις τους δέκτες που δεν χρησιμοποιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Εφάρμοσε στο σπίτι σου τις λύσεις SALUS Smart Home: εάν μετά το δείπνο ξεχνάς να σβήσεις το φως στην κουζίνα ή σε παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση κάθε βράδυ, οι έξυπνες πρίζες που προσφέρουμε θα αποτελέσουν την τέλεια λύση. Λειτουργώντας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχεις ορίσει, τα Smart Plugs θα αποκόψουν την τροφοδοσία από τις συσκευές την προκαθορισμένη ώρα και θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Απλώς δημιούργησε έναν κανόνα για να απενεργοποιήσεις τα πάντα τα μεσάνυχτα.

Να θυμάσαι: κάθε βελτιστοποιημένη συσκευή θα αυξήσει το ποσό που θα εξοικονομήσεις!

H χρυσή μας ιδέα: εξοικονόμησε, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσεις την άνεσή σου

Δεν μιλάμε για εξοικονόμηση χρημάτων σε βάρος της άνεσής σου – θα απολαύσεις τους χαμηλούς λογαριασμούς, όταν θα παγώνεις σε ένα σκοτεινό σπίτι; Αποκομμένος από πληροφορίες, τους διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο φίλους σου και την αγαπημένη σου εικονική ψυχαγωγία; Απίθανο. Αυτό δεν σημαίνει συνετή εξοικονόμηση.

Το μυστικό έγκειται στην αποδοτικότητα των συσκευών και την συνειδητή χρήση τους. Ο τομέας Smart Home δημιουργήθηκε για να σου αποδείξει ότι κάνοντας μια οικονομικά ορθολογισμένη ζωή, όχι μόνο δεν χάνεις την άνεσή σου, αλλά την απολαμβάνεις.

Εξοικονόμησε στη θέρμανση


Για πολλούς είναι προφανές, αναφερόμενοι όμως στις επιβαρύνσεις του οικιακού προϋπολογισμού, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται κατά την λειτουργία του σπιτιού δαπανάται στη θέρμανση.

Εάν ενδιαφέρεσαι για μια μεγάλη κλίμακα καθημερινής εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων, δεν μπορείς να αγνοήσεις τις προτάσεις του SALUS Controls που προβλέπονται για  τις εγκαταστάσεις θέρμανσης. Γιατί; Επειδή στην σύγχρονη και συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά Smart Home, ο πιο σημαντικός για την εταιρεία μας είναι ο τομέας που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Σε αυτό το πεδίο, διαθέτουμε γνώση και πολυετή εμπειρία, και ως εκ τούτου – έχουμε κυκλοφορήσει πολλά προϊόντα υψηλής ποιότητας και δοκιμασμένες τεχνολογικές λύσεις.

Γιατί αξίζει να εφαρμοστεί ο έξυπνος έλεγχος της θέρμανσης;

Πρώτον, προσαρμόζοντας τη θερμοκρασία των χώρων στις δικές σου τρέχουσες ανάγκες (π.χ. 26 βαθμοί στο μπάνιο για δύο ώρες, 23 βαθμοί στο σαλόνι το βράδυ, 20 βαθμοί στο υπνοδωμάτιο το βράδυ), θα αποφύγεις την υπερθέρμανση των δωματίων όπου συχνάζεις λιγότερο και τις περιττές χρεώσεις για τη θέρμανση που δεν χρειάζεσαι.

Οι ρυθμιστές δωματίου SALUS Controls λειτουργούν με ευελιξία. Σκοπός τους είναι η διατήρηση στα δωμάτια της καθορισμένης από εσένα θερμοκρασίας. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο, ότι όταν λείπεις από το σπίτι, δεν έχεις επιρροή στη λειτουργία των συσκευών θέρμανσης. Μπορείς να αντιδράς από το γραφείο, το εστιατόριο, το ξενοδοχείο στο Λας Πάλμας. Οι ρυθμιστές μας λειτουργούν σύμφωνα με προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα, όμως λαμβάνουν υπόψη και τις πρόσκαιρες αποφάσεις σου.

Το αποτέλεσμα; Ο έλεγχος της θερμοκρασίας = έλεγχος των πληρωμών

Δεύτερον, η δωρεάν εφαρμογή για κινητές συσκευές SALUS Smart Home  καταγράφει και δείχνει την κατανάλωση της ενέργειας των οικιακών συσκευών, παρέχοντάς σου μια επισκόπηση (και άποψη!) των πηγών απορρόφησης των χρημάτων σου. Το ιστορικό της κατανάλωσης ενέργειας θα σου επιτρέψει να πραγματοποιήσεις τον υπολογισμό των εξόδων.

Δεν κινείσαι πλέον στο σκοτάδι  – το θερμαντικό σώμα στο διάδρομο, το φωτιστικό στην κρεβατοκάμαρα, ο υπολογιστής; Γιατί οι λογαριασμοί είναι υψηλότεροι από ότι περίμενες; Έχοντας στη διάθεση σου συγκεκριμένα δεδομένα, γνωρίζεις τι πρέπει να φροντίζεις και ποιο χρονοδιάγραμμα θερμοκρασιών να δημιουργήσεις για τα επιμέρους δωμάτια. Πού να εγκαταστήσεις τις έξυπνες πρίζες; Με τον τρόπο αυτό, οι εξοικονομήσεις σου μπορούν να φθάσουν και μερικές εκατοντάδες ζλότυ ετησίως και αυτό αποτελεί μια επένδυση.

Οι έρευνες δείχνουν ότι – έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι το Smart Home πραγματικά ανακουφίζει τον προϋπολογισμό του σπιτιού – είμαστε διατεθειμένοι να επενδύουμε σε αυτό.

284 εκατομμύρια $ – Αυτό το ποσό θα δαπανήσουμε το 2023 για τον έλεγχο του οικιακού χώρου χάρη στο Smart Home.

284 milions is how much in 2023 we will spend on controlling via smart home

Τελικά συμπεράσματα

Η σύγχρονη τεχνολογία έπαυσε να αποτελεί μια συνέλιξη τεχνικών παραμέτρων. Εξελίχθηκε σε στήριγμα, έναν καθοριστικό παράγοντα άνεσης και ασφάλειας. Το έξυπνο σπίτι δεν είναι μόνο ένας συνδυασμός εντολών. Στην πράξη είναι ένας προγραμματισμένος, σύμφωνα με τις ανάγκες σου, χώρος, ο οποίος μεταξύ άλλων:

 • διατηρεί στα δωμάτια μια ατομικώς προσδιορισμένη από τους κατοίκους του σπιτιού θερμοκρασία
 • κλείνει τα ρολά όταν υπάρχει υψηλή ηλιοφάνεια
 • επιτρέπει τον, απομακρυσμένο και σε καθορισμένο χρόνο, έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών (π.χ. φωτισμός) και καταγράφει την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας
 • εντοπίζει και ενημερώνει για ανεπιθύμητα γεγονότα (αισθητήρες: καπνού, διαρροής νερού, ανοίγματος)

Ως εκ τούτου, το SALUS Smart Home λειτουργεί ως προσωπικός γραμματέας, λογιστής και επιθεωρητής ασφαλείας: μεριμνά για την ευεξία της οικογένειάς σου, παρακολουθεί το πρόγραμμα της ημέρας, υπολογίζει τα έξοδα.

Το SALUS Controls θα διασφαλίζει για σένα τον ιδανικό έλεγχο του σπιτιού.

Επικοινωνήστε
Ξεκινήστε τη συνεργασία

Επικοινωνήστε


Επικοινωνία
Τεχνική υποστήριξη
ANDRIANOS
+302721023124


Γραμμή τεχνικής υποστήριξης
Δευτ.-Παρ. 930-1630

ANDRIANOS - World Leading
Energy Saving Technologies


Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30
Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
Tel.: 2721 023124
Tel2.: 2721 088151
Φαξ: 2721 096522

mail: sales@andrianos.gr
web: www.andrianos.gr
Salus

Ένας διανομέας της επωνυμίας SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. κ.

4 Rolna, 43-262 Kobielice,
Επαρχία Σιλεσίας, PL,
NIP: 638 180 68 25,
KRS: 0000440955,
γραφείο: +48 32 700 74 53,
υπηρεσία: +48 32 750 65 05,
φαξ: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio