Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Οικιακός αυτοματισμός – δυνατό όνομα, τί σημαίνει όμως;

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Οποιαδήποτε αρκετά προηγμένη τεχνολογία δεν διακρίνεται από τη μαγεία /A.C. Clarke/

Ένα σπίτι που αντιδρά στην αλλαγή του καιρού, που προσαρμόζεται στο ρυθμό της ζωής των κατοίκων του και διευκολύνει την εκτέλεση των καθημερινών καθηκόντων. Πρόκειται για κινηματογράφο επιστημονικής φαντασίας ή τη νέα σου πραγματικότητα;

Από αυτό το κείμενο θα μάθεις:

  • τί είναι το Smart Home
  • γιατί αξίζει να εμπιστευτείς τον αυτοματισμό κτιρίων

Για μια (καλή) αρχή ο ορισμός

Smart Home (έξυπνος αυτοματισμός κτιρίων), δηλαδή συσκευές συνδεδεμένες σε ένα κοινό δίκτυο, που επικοινωνούν μεταξύ τους και διαχειρίζονται τις λειτουργίες ενός σύγχρονου σπιτιού – συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης.
Τι σημαίνει αυτό για τον χρήστη; Την δυνατότητα μιας εύκολης πραγματοποίησης αλλαγών στο σύστημα – ελέγχου λειτουργίας συσκευών μέσω Διαδικτύου – καθώς και παρακολούθησης του τι συμβαίνει στο σπίτι. Τόσο από άποψης ασφάλειας όσο και κατανάλωσης ενέργειας.
Συνεπώς…

To SALUS Smart Home είναι ένα πακέτο ηλεκτρονικών συσκευών που περιλαμβάνει: ρυθμιστές θερμοκρασίας (π.χ. Quantum SQ610RFελεγκτές,  πρίζες και αισθητήρες, των οποίων η λειτουργία διαχειρίζεται από την κεντρική διαδικτυακή πύλη του δικτύου ZigBee (UGE600). Στην τεχνολογία Smart Home ο διαδικτυακός έλεγχος των συσκευών παρέχεται από ένα διαισθητικό εργαλείο πλοήγησης – μια εφαρμογή για φορητές συσκευές.

Αν και ακούγεται κάπως περίπλοκο – κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Η τεχνολογία SMART σου επιτρέπει να ελέγχεις με σύνεση και ευελιξία τον έλεγχο λειτουργιών των στοιχείων του σπιτιού, όπως:

  • θέρμανση (ενδοδαπέδια, με θερμαντικά σώματα, με φυσητήρα, μικτή θέρμανση)
  • περσίδες, ρολά, πύλη εισόδου
  • οικιακές συσκευές (π.χ. φωτισμός, πολυμέσα)
Smart Home app

Πώς να αυξήσεις τη θερμοκρασία της άνεσής σου;


Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο ανοίγει ένα εικονικό παράθυρο στον κόσμο – είναι η αλήθεια που φτάνει σε εμάς σχεδόν κάθε στιγμή. Επαγγελματικά καθήκοντα, κοινωνική ζωή, ψυχαγωγία – όλα γίνονται online σήμερα. Εργαζόμαστε, αναζητούμε πληροφορίες, επωφελούμαστε από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning), επικοινωνούμε με ανθρώπους, παρακολουθούμε αγαπημένες ταινίες και σειρές. Τα πολυμέσα οργανώνουν τη ζωή μας και μας βοηθούν να αναπτυσσόμαστε. Ποιο είναι το συμπέρασμα που συνάγεται από αυτό; Η αποχή από το διαδίκτυο είναι ταυτόσημη με το να μένεις πίσω.

Γιατί αυτό είναι σημαντικό για τον τομέα Smart Home;


Χάρη στη δυνατότητα διαδικτυακού ελέγχου, οι εγκαταστάσεις σε ένα αυτοματοποιημένο κτίριο εξυπηρετούνται από το επίπεδο της συσκευής, χωρίς την οποία είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ζωή – το SMARTphone σου. Ωστόσο, ο αυτοματοποιημένος οικιακός έλεγχος δεν πρέπει να συγχέεται με τη μόδα για ακριβά gadgets – η κύρια λειτουργία των προϊόντων SMART είναι η χρηστικότητα και η ευκολία κατά την καθημερινή χρήση.

Και σε αυτό το σημείο, τίθεται το ερώτημα: χρειάζεσαι αυτοματισμό για να ζεστάνεις το διαμέρισμα, να κλείσεις τα ρολά και ιδίως για να ανάψεις τη λάμπα στο προθάλαμο;
Ο χειρισμός συσκευών καθημερινής χρήσης, από τη φύση του, δεν απαιτεί προηγμένη τεχνολογία ελέγχου, αλλά η χειροκίνητη ενεργοποίηση /απενεργοποίηση, π.χ. συσκευών παραγωγής θερμότητας, απέχει πολύ από την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους. Γιατί; Διότι χωρίς τη βοήθεια των αλγορίθμων ελέγχου θέρμανσης που είναι ενσωματωμένοι στους ρυθμιστές θερμοκρασίας, είναι δύσκολο να αποκτήσεις και να διατηρήσεις μια άνετη θερμοκρασία δωματίου.

Επιπρόσθετα:

  • δεν είσαι πάντα στο σπίτι και τα σχέδιά σου αλλάζουν συχνά – μερικές φορές δεν έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις χειροκίνητα τον θερμοστάτη
  • οι εποχές μπορεί να είναι άστατες και ο καιρός να εκπλήσσει – δεν είσαι μετεωρολόγος, δεν είσαι σε θέση να προβλέψεις τις καιρικές αλλαγές όταν λείπεις από το σπίτι
  • εάν διαχειρίζεσαι ένα κτίριο με χώρους που έχουν διαφορετικές λειτουργίες, η ξεχωριστή ρύθμιση των παραμέτρων, π.χ. στις αίθουσες διδασκαλίας και τα δωμάτια ξενοδοχείου είναι κουραστική και χρονοβόρα.

Η απομακρυσμένη αλλαγή των ρυθμίσεων στην εφαρμογή για κινητές συσκευές απαιτεί μόλις μερικά κλικ.

Συνοψίζοντας…

Ο κόσμος προχωρά. Καθώς εξελίσσεται, οι ανάγκες σου αλλάζουν. Εμφανίζονται όλο και περισσότερες συσκευές γύρω σου που αυξάνουν την ευκολία και την άνεση της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, χάρη στον αισθητήρα ανοίγματος παραθύρου, εάν θέλεις να αερίσεις το υπνοδωμάτιό σου, δεν χρειάζεται να σηκώνεις χειροκίνητα τα ρολά (που συνήθως διαρκεί περίπου είκοσι δευτερόλεπτα και σχετίζεται με μια ανενεργή  αναμονή). Ανοίγεις το παράθυρο και περνάς σε σημαντικότερες για σένα ασχολίες – ο συζευγμένος με τον αισθητήρα πομπός θα ανοίξει τα ρολά αυτόματα. Παρομοίως, στην αντίθετη περίπτωση, χάρη σε ένα σωστά ρυθμισμένο σενάριο, τα ρολά θα κλείσουν με το κλείσιμο του παραθύρου.

Το αποτέλεσμα; Χάρη σε αυτές τις απλές διευκολύνσεις μειώνεται ο αριθμός των κινήσεων που πρέπει να κάνεις για την σωστή λειτουργία του σπιτιού σου.

quantum thermostat

Δεν είναι πιο ευχάριστο κάθε μέρα να επιστρέφεις σε ένα χώρο όπου, όταν νυχτώσει, θα σε υποδέχεται με φωτισμένη πύλη και πρόσοψη; Ο έξυπνος έλεγχος είναι κάτι περισσότερο από αυτοματοποίηση – είναι μια επένδυση στην ευημερία σου. Με το να μην εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες, χάνεις. Μήπως λοιπόν αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στην τεχνολογία που διατίθεται στην αγορά;

Η εμπιστοσύνη θα έρθει με το χρόνο

space management sensors

Επικοινωνήστε
Ξεκινήστε τη συνεργασία

Επικοινωνήστε


Επικοινωνία
Τεχνική υποστήριξη
ANDRIANOS
+302721023124


Γραμμή τεχνικής υποστήριξης
Δευτ.-Παρ. 930-1630

ANDRIANOS - World Leading
Energy Saving Technologies


Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30
Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
Tel.: 2721 023124
Tel2.: 2721 088151
Φαξ: 2721 096522

mail: sales@andrianos.gr
web: www.andrianos.gr
Salus

Ένας διανομέας της επωνυμίας SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. κ.

4 Rolna, 43-262 Kobielice,
Επαρχία Σιλεσίας, PL,
NIP: 638 180 68 25,
KRS: 0000440955,
γραφείο: +48 32 700 74 53,
υπηρεσία: +48 32 750 65 05,
φαξ: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio