Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Έλεγχος θέρμανσης μέσω Διαδικτύου – 10 πλεονεκτήματα

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Η διαδικτυακή ζωή είναι το μεγαλύτερο σύμβολο της εποχής μας. Με άλλα λόγια – αποτελεί μια αναγκαιότητα. Στα σύγχρονα, ενεργειακώς αποδοτικά σπίτια μας, επιλέγουμε όλο και πιο συχνά όχι μόνο τον απομακρυσμένο έλεγχο των συσκευών, αλλά και τον έλεγχο της λειτουργίας του εξοπλισμού – συμπεριλαμβανομένου του συστήματος θέρμανσης – μέσω του Διαδικτύου.

Σήμερα θα επικεντρωθούμε κυρίως στον διαδικτυακό έλεγχο της θέρμανσης διότι, πρώτον, η θέρμανση είναι ο βασικός τομέας της δραστηριότητας της εταιρείας SALUS Controls και, δεύτερον, αξίζει να συνειδητοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της διευκόλυνσης.

Από το κείμενο θα μάθεις:

• ποια είναι τα οφέλη που σου προσφέρει ο έξυπνος έλεγχος της θέρμανσης
• ποιες συσκευές επιτρέπουν τον  διαδικτυακό έλεγχο της θέρμανσης

Αρχικά, θα σου υπενθυμίσουμε ότι ο έλεγχος της κεντρικής θέρμανσης μέσω Διαδικτύου εφαρμόζεται ευρέως. Η ρύθμιση των παραμέτρων θέρμανσης με αυτή τη μέθοδο είναι εξαιρετικά αποτελεσματική όχι μόνο σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις, αλλά και – λόγω της δυνατότητας εύκολου ελέγχου πολλών συστημάτων ταυτόχρονα – σε ξενοδοχεία και κέντρα παραθερισμού.

man with the background of buildings with different temperature

10 πλεονεκτήματα του ελέγχου θέρμανσης μέσω Διαδικτύου

Τι κερδίζεις επιλέγοντας τον έξυπνο έλεγχο θέρμανσης;

Βέλτιστη θέρμανση των χώρων

… δηλαδή, υψηλή θερμική άνεση, την οποία μπορείς συνεχώς να επηρεάζεις και την οποία θα εκτιμήσουν οι χρήστες του σπιτιού σου (ξενοδοχείου, γραφείου). Να θυμάσαι ότι μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο. Χάρη στους ακριβείς αλγόριθμους ελέγχου που είναι ενσωματωμένοι στους ρυθμιστές (π.χ. Quantum), η διατήρηση της θερμοκρασίας είναι εύκολη, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεσαι την συγκεκριμένη στιγμή. Η οικογένειά σου (καλεσμένοι, υπάλληλοι) δεν θα αισθανθούν πλέον ποτέ πολύ ζεστή ή πολύ κρύο.

Απομακρυσμένη αλλαγή ρυθμίσεων (στην εφαρμογή για κινητές συσκευές)

Το μεγάλο πλεονέκτημα που προκύπτει από την αγορά συστημάτων ελέγχου θέρμανσης είναι η δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστού χρονοδιαγράμματος λειτουργίας για κάθε δωμάτιο, αλλά – όπως δείχνει η ζωή – οι ρυθμίσεις που προκαθορίστηκαν κάποτε δεν συμβαδίζουν πάντοτε με σένα. Συμβαίνει να γυρίζεις από την εργασία πιο γρήγορα από ότι συνήθως ή να αναχωρείς, χωρίς να γνωρίζεις την ημερομηνία επιστροφής. Σε αυτές τις περιπτώσεις το χρονοδιάγραμμα δεν είναι αρκετό. Για να επιστρέψεις μετά από μια κουραστική μέρα σε ένα ιδανικά ζεστό σπίτι, απαραίτητη είναι η χειροκίνητη προσαρμογή των ρυθμίσεων. Για να ελέγξεις την πηγή θερμότητας στο διαδίκτυο, μπορείς να το κάνεις από το γραφείο σου ή ακόμα και από ένα ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα. Η ενημέρωση των παραμέτρων θέρμανσης είναι επομένως ένα άλλο πλεονέκτημα της διαχείρισης του οικιακού αυτοματισμού μέσω Διαδικτύου.

Μια μέθοδος για τους ξεχασιάρηδες

Κάθε τόσο, όλοι μας ξεχνάμε τις συνήθεις κινήσεις όπως: το σβήσιμο των φώτων, η αλλαγή της θέρμανσης από τη λειτουργία άνεσης στη λειτουργία εξοικονόμησης όταν απουσιάζουμε από το σπίτι, η απενεργοποίηση της αντλίας ζεστού νερού κ.λπ. Έχοντας διαδικτυακή πρόσβαση στις οικιακές συσκευές, ανά πάσα στιγμή μπορούμε να διορθώσουμε την αφηρημάδα μας. Στην διαδικτυακή εφαρμογή, θα τροποποιήσουμε τις τιμές θέρμανσης ή θα απενεργοποιήσουμε τον εξοπλισμό, ακόμα κι αν βρισκόμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Βοήθεια για τους ξενοδόχους

Ο διαδικτυακός έλεγχος θέρμανσης αποτελεί μια μεγάλη διευκόλυνση για τους διαχειριστές ξενοδοχειακών μονάδων, επειδή η διαδικτυακή πύλη (UGE600) υποστηρίζει πολλά δωμάτια και ρυθμιστές ταυτόχρονα. Μπορείς να συνδέσεις έως και 100 συσκευές με μία πύλη, αυτό σημαίνει ότι ένα σύστημα μπορεί να καλύψει ακόμη και ολόκληρη την μονάδα. Φυσικά, αξίζει να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό σύστημα για κάθε όροφο, σε αυτή την περίπτωση θα είναι ευκολότερο να εντοπίσεις τους ρυθμιστές στην διαδικτυακή εφαρμογή. Ως αποτέλεσμα αυτού, έχεις τη δυνατότητα να ελέγχεις τη θερμοκρασία από το σπίτι σου ή το ιδιωτικό τμήμα του ξενοδοχείου, μπορείς επίσης να επικαιροποιείς τα όρια των ρυθμίσεων στα δωμάτια που νοικιάζονται από πελάτες.

Έλεγχος ρυθμίσεων θερμοκρασίας από οπουδήποτε σημείο στον κόσμο

Το έχουμε ήδη αναφέρει, αλλά αξίζει να αφιερώσουμε ένα ξεχωριστό σημείο σε αυτό το πλεονέκτημα. Μια τέτοια λύση καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη προσαρμόζει τις θερμικές συνθήκες του κτιρίου στις ανάγκες μας.

Εξοικονόμηση

Ο κατάλληλος έλεγχος θέρμανσης προσφέρει όχι μόνο άνεση, αλλά και πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων. Το μεγαλύτερο οικονομικό πλεονέκτημα του ελέγχου θέρμανσης είναι ότι δεν σπαταλάς ενέργεια όταν απουσιάζεις από το σπίτι. Τα χρονοδιαγράμματά σου επιτρέπουν τη διαφοροποίηση των θερμοκρασιών στα δωμάτια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν προκαλείς υπερφόρτωση. Δεν θερμαίνεις το κτίριο εφόσον δεν το χρειάζεσαι και δεν υπερθερμαίνεις τους χώρους όπου δεν απαιτείται υψηλότερη θερμοκρασία. Ο διαδικτυακός έλεγχος αυξάνει επιπλέον την απόδοση κατά τη θέρμανση, καθώς επιτρέπει την προσωρινή

προσαρμογή των προκαθορισμένων ρυθμίσεων. Διαχειρίζεσαι τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις περιστάσεις, ενώ σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αποφεύγεις π.χ. τη θέρμανση ενός άδειου σπιτιού. Χρησιμοποιείς λιγότερα καύσιμα θέρμανσης και δεν σπαταλάς χρήματα.

Παρακολούθηση λειτουργίας συσκευών σπιτιού / ξενοδοχείου / γραφείου

Αφενός, το όφελος αυτό πρέπει να συνδυαστεί με το προηγούμενο σημείο, και αφετέρου, θα πρέπει να το δούμε ευρύτερα και πέραν του πλαισίου του ελέγχου θέρμανσης, διότι αφορά το σύνολο του αυτοματισμού των κτιρίων.

Η εφαρμογή για φορητές συσκευές SALUS Smart Home διαθέτει τη λειτουργία δημιουργίας γραφημάτων που απεικονίζουν την κατανάλωση ενέργειας. Χάρη στα Smart Plugs που λειτουργούν στο σύστημα, λαμβάνεις λεπτομερή δεδομένα που σε ενημερώνουν για το ποιες συσκευές λειτουργούν αποτελεσματικά και ποιες σε επιβαρύνουν με περιττά έξοδα κατανάλωσης ενέργειας. Αυτή η γνώση επιτρέπει την τροποποίηση της λειτουργίας του εξοπλισμού, τον καθορισμό ενός διαφορετικού τρόπου λειτουργίας των συσκευών ή τη λήψη της απόφασης για αντικατάσταση με ένα πιο ενεργειακά αποδοτικό μοντέλο.

Η ασφάλεια ως μπόνους (ειδοποιήσεις SMS για πιθανή απειλή)

Όπως προκύπτει από το προηγούμενο σημείο, ο έλεγχος της θέρμανσης μέσω Διαδικτύου ξεπερνά τον έλεγχο των τιμών θερμοκρασίας στα δωμάτια. Η εφαρμογή Smart Home Network που υποστηρίζει το δίκτυο έχει περισσότερες λειτουργίες. Μια από αυτές είναι η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων SMS ή e-mail, π.χ. όταν ξεσπάσει πυρκαγιά στο λεβητοστάσιο (ανιχνευτής καπνού), υπάρξει διαρροή νερού στην κουζίνα (ανιχνευτής διαρροής νερού) ή είσοδος στο σπίτι ενός εισβολέα (ανιχνευτής ανοίγματος). Αυτή η επιλογή παρέχει την ευκαιρία για μια άμεση αντίδραση ή ελαχιστοποιήση των απωλειών. Εάν αποφασίσεις να ελέγχεις online το σύστημα θέρμανσης, αποκτάς μια ασπίδα ασφάλειας του σπιτιού σου (ξενοδοχείου, γραφείου).

UGE600 SALUS Internet Gateway, WLS600 Flooding Sensor, OS600 Opening Sensor, advantages

Οικολογικά κέρδη

Όπως και με την εξοικονόμηση χρημάτων, ο έλεγχος θέρμανσης μέσω Διαδικτύου – μειώνοντας την υπερφόρτωση και την περιττή κατανάλωση ενέργειας – εξασφαλίζει οικολογικό κέρδος. Η μείωση των εκπομπών ρύπων έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, μετατρέπεται σε ένα εργαλείο για την καταπολέμηση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και τις αρνητικές επιπτώσεις της στην υγεία μας.

Αύξηση της αξίας του κτιρίου στην αγορά ακινήτων

Ο αυτοματισμός κτιρίων είναι ένας παράγοντας που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση περί αγοράς ενός ακινήτου από έναν δυνητικό αγοραστή. Μια εγκατάσταση εξοπλισμένη με σύστημα ελέγχου θέρμανσης μέσω Διαδικτύου αποκτά εξαρχής το κύρος ενός σύγχρονου, έξυπνου σπιτιού και επομένως – εξασφαλίζει μια καλύτερη τιμή. Οι κατασκευαστικές εταιρείες, επιθυμώντας να αυξήσουν την αξία της επένδυσής τους θα πρέπει να έχουν υπόψη τους αυτήν την πτυχή.

Tί χρειάζεσαι για να ελέγχεις τη θέρμανσή σου μέσω Διαδικτύου;

  • ἐνα smart σύστημα (με διαδικτυακή πύλη)
  • συσκευές (προγράμματα οδήγησης) συμβατές με το σύστημα
  • ἐνα σύστημα που υποστηρίζει την εφαρμογή για κινητές συσκευές (μια εφαρμογή ακόμη και για μερικά συστήματα)
  • ένα smartphone/ τάμπλετ / υπολογιστή
  • σύνδεση με το διαδίκτυο

Στην προσφορά SALUS Smart Home, που δημιουργήθηκε για το on-line έλεγχο θέρμανσης, θα βρεις:

1. την „καρδιά” του smart συστήματος – τη διαδικτυακή πύλη UGE600, που παρέχει την επικοινωνία όλων των συσκευών που βρίσκονται στο δίκτυο.

2. τη δωρεάν εφαρμογή SALUS Smart Home, η οποία χάρη στη διάταξη του μενού με πλακίδια η οποία ενεργοποιείται με κλικ επιτρέπει την άνετη εμφάνιση και την άμεση τροποποίηση των παραμέτρων.

3. τους ρυθμιστές θερμοκρασίας και τους ενεργοποιητές που λειτουργούν στο πλαίσιο του συστήματος SALUS Smart Home: ασύρματα κέντρα καλωδίωσης, μονάδες ελέγχου, θερμοστατικές κεφαλές, smart προϊόντα (αισθητήρες, Smart Plugs κ.λπ.)

Smartphone with SALUs Smart Home App, Wiring Centre, UGE600 Internet Gateway, Quantum Thermostat, TRV, One Touch Button, OS600 Opening Sensor

Το σύστημα SALUS Smart Home δεν προορίζεται αποκλειστικά για νεόδμητα κτίρια. Μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε υπάρχουσες μονάδες ή εγκαταστάσεις που αξιοποιούνται εδώ και καιρό.

Κάθε μέρα περνάς πολύ χρόνο στο διαδίκτυο. Γιατί το σπίτι σου (ξενοδοχείο, γραφείο) να μην είναι επίσης συνδεδεμένο online; Αξιοποίησε τις δυνατότητες που προσφέρει ο έλεγχος  της θέρμανσης μέσω Διαδικτύου – υποδείξαμε 10 από αυτές, αλλά στην καθημερινή χρήση σίγουρα θα πολλαπλασιάσεις αυτόν τον αριθμό.

Επικοινωνήστε
Ξεκινήστε τη συνεργασία

Επικοινωνήστε


Επικοινωνία
Τεχνική υποστήριξη
ANDRIANOS
+302721023124


Γραμμή τεχνικής υποστήριξης
Δευτ.-Παρ. 930-1630

ANDRIANOS - World Leading
Energy Saving Technologies


Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30
Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
Tel.: 2721 023124
Tel2.: 2721 088151
Φαξ: 2721 096522

mail: sales@andrianos.gr
web: www.andrianos.gr
Salus

Ένας διανομέας της επωνυμίας SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. κ.

4 Rolna, 43-262 Kobielice,
Επαρχία Σιλεσίας, PL,
NIP: 638 180 68 25,
KRS: 0000440955,
γραφείο: +48 32 700 74 53,
υπηρεσία: +48 32 750 65 05,
φαξ: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio