Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Πώς συνεισφέρουν οι έξυπνοι αισθητήρες του SALUS Smart Home, στην ασφάλεια του σπιτιού και των κατοίκων του;

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Γιατί οι αισθητήρες ασφαλείας είναι τόσο σημαντικοί; Το σύστημα Smart Home, ή αλλιώς το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόζουν τις λειτουργίες του σπιτιού στις ανάγκες τους. Από την στιγμή που η επικοινωνία μεταξύ των συσκευών μπορεί να πραγματοποιηθεί με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση (π.χ. μέσω του προγραμματισμού σεναρίων OneTouch), ο έλεγχός τους γίνεται όλο και πιο εύκολος και χρήσιμος.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας πραγματοποιείται τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποια προηγμένα συστήματα θα μας συνοδεύουν στο μέλλον. Ωστόσο, είναι σίγουρο πως η ποιότητα ζωής, η οικολογία και η εξοικονόμηση ενέργειας θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και τα επόμενα χρόνια. Τα συστήματα Smart Home, χάρη στους σύγχρονους αισθητήρες ασφαλείας που διαθέτουν, προστατεύουν αποτελεσματικά τα κτίρια από ανεπιθύμητα γεγονότα.

Το παρακάτω άρθρο απαντά στις ερωτήσεις:

 • Γιατί η εγκατάσταση ενός συστήματος Smart Home είναι κάτι περισσότερο από μια ευκολία;
 • Πώς το SALUS Smart Home αυξάνει την ασφάλειά σας;
 • Για ποια συμβάντα θα σας προειδοποιήσουν οι αισθητήρες ασφαλείας της SALUS;

Έξυπνο σπίτι – Έξυπνη ασφάλεια

Παρόλο που ο έλεγχος των διάφορων λειτουργιών του σπιτιού με ασύρματα κουμπιά, smartphone, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή φωνητικές εντολές διευκολύνουν τον τρόπο ζωής μας και προσφέρουν μια ευχάριστη εμπειρία στον χρήστη, οι άνθρωποι δεν ασχολούνται πάντα μόνο με την ευκολία. Η χρήση των συστημάτων Smart Home στην καθημερινότητα μας είναι ευρύτερη, καθώς μας προειδοποιούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, διευκολύνουν τη ζωή των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κατ’ επέκταση των φροντιστών τους.

Αν και η κύρια ενασχόληση της SALUS Controls στον τομέα των συστημάτων Smart Home είναι ο έξυπνος έλεγχος της Θέρμανσης, ένα μεγάλο πλεονέκτημα του SALUS Smart Home είναι η μέριμνα για την ασφάλεια των χρηστών του.

Με την εγκατάσταση των αισθητήρων ασφαλείας της SALUS, για παράδειγμα, μπορείτε να πάτε στη δουλειά σας ή την βόλτα σας και να αφήσετε το άτομο που φροντίζετε στο σπίτι. Τα σενάρια OneTouch μπορούν να προσαρμοστούν ώστε εάν κάποιος στο σπίτι δεν αισθάνεται καλά και πατήσει το κουμπί συναγερμού, να λάβετε ένα αυτόματο μήνυμα SMS με προκαθορισμένο περιεχόμενο και να γυρίσετε να βοηθήσετε εγκαίρως. Η ιδέα είναι εξαιρετική και το συγκεκριμένο σενάριο πραγματικά αποτελεσματικό.

Βλάβες και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης – από τι θα σας προστατεύσουν οι αισθητήρες ασφαλείας;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως εκτός από τη βελτίωση των καθημερινών δραστηριοτήτων σας, τη μείωση των πάγιων εξόδων σας, την ψυχαγωγία, κ.ά. οι λειτουργίες του συστήματος Smart Home αποτελούν εξαιρετική προστασία από δυσάρεστα και απρόβλεπτα γεγονότα. Φυσικά καμία τεχνολογία δεν μπορεί να προστατεύσει ένα άτομο από όλες τις πιθανές απειλές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό. Να θυμάστε πως ότι η παρακολούθηση και μόνο δεν θα λύσει κάθε σας πρόβλημα, αλλά οι αισθητήρες ασφαλείας θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι.

Σε ποια σημεία αξίζει να δοθεί προσοχή για την μέγιστη ασφάλεια του σπιτιού σας; Όταν υπάρχει:

 • Φωτιά
 • Πλημμύρα
 • Διάρρηξη

Η σήμανση μιας πιθανής πυρκαγιάς δεν πρέπει να είναι μόνο η ανίχνευση καπνού τοπικά και στη συνέχεια η ενεργοποίηση μιας σειρήνας συναγερμού. Στο σύστημα SALUS Smart Home κατά την ανίχνευση καπνού στο χώρο σας ακολουθείται αυτόματα η διαδικασία αποστολής μηνύματος στον χρήστη με SMS και e-mail. Ομοίως, στην ανίχνευση νερού (λόγω πλημμύρας μπάνιου, κουζίνας, βλάβης ενυδρείου) ή ανοίγματος της πόρτας ή του παραθύρου. Επιπλέον, έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα κανόνα OneTouch, με τον οποίο το σύστημα όχι μόνο θα στείλει ειδοποίηση, αλλά – χρησιμοποιώντας την έξυπνη πρίζα SPE600 ή το ρελέ SR600 – θα κλείσει την παροχή νερού, εμποδίζοντας τον σχηματισμό περαιτέρω ζημιάς.

Έτσι, εάν λείπετε και συμβαίνει κάτι ανησυχητικό στο σπίτι, θα λάβετε αυτόματα μήνυμα και έτσι θα έχετε το απαραίτητο περιθώριο χρόνου για να αντιδράσετε. Ακόμη και αν η ιδιοκτησία σας παρακολουθείτε με κάμερες, δεν έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν τα πάντα και δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο οι αισθητήρες που είναι αφιερωμένοι στην ανίχνευση συγκεκριμένων καταστάσεων. Η λειτουργία ορισμένων συσκευών – όπως το ψυγείο ή το πλυντήριο – θα πρέπει να παρακολουθείται απευθείας. Και αν αφού φύγετε από το σπίτι σας δεν είστε σίγουροι αν κλείσατε το παράθυρο; Μπορείτε να το ελέγξετε από απόσταση χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SALUS Smart Home (αισθητήρας ανοίγματος). Μπορείτε επίσης να λάβετε μια ειδοποίηση όταν ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο βρίσκεται στο γκαράζ σας (αισθητήρας κίνησης).

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό ασφάλειας του συστήματος SALUS Smart Home είναι η προσομοίωση της παρουσίας των κατοίκων. Χάρη στους έξυπνους ελεγκτές του φωτισμού και των ηλεκτρικών ρολών, οι άδειοι εσωτερικοί χώροι «προσποιούνται» ότι οι κάτοικοι είναι στο σπίτι τους. Γιατί; Δίνοντας την εντύπωση της δραστηριότητας των μελών του νοικοκυριού, το σύστημα θα εξαπατήσει έναν πιθανό κλέφτη και θα προστατεύσει το σπίτι από διάρρηξη. Πως? Δημιουργώντας και ενεργοποιώντας ένα πρόγραμμα προσομοίωσης, τα φώτα στα δωμάτια θα ανάβουν σε προκαθορισμένες ώρες και στη συνέχεια – π.χ. μετά από αρκετά λεπτά – απενεργοποιημένο. Ομοίως, τα ρολά θα κλείσουν το ηλιοβασίλεμα και θα ανοίξουν το πρωί.

Ποιοι αισθητήρες ασφαλείας θα βελτιώσουν τη λειτουργία του σπιτιού σας;

Τι χρειάζεστε για να προγραμματίσετε τα παραπάνω σενάρια και να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας; Πρώτα απ ‘όλα, τους πυλώνες του συστήματος SALUS Smart Home, την κεντρική πύλη UGE600 και την εφαρμογή του συστήματος. Επιπλέον:

 • Ασύρματα κουμπιά (SB600, CSB600) – Ενεργοποιούν τους κανόνες OneTouch
 • Αισθητήρες: Ανιχνευτής καπνού (SD600), Αισθητήρας διαρροής νερού (WLS600), Μαγνητική επαφή παραθύρου/πόρτας (OS600/SW600), Αισθητήρας κίνησης (MS600)
 • Έξυπνες πρίζες (SPE600)
 • Έξυπνο ρελέ (SR600)
 • Ελεγκτής ηλεκτρικών ρολών & φωτισμού (RS600)

Παρακάτω θα δούμε με μια πιο προσεκτική ματιά τις επιλεγμένες συσκευές.

Ασύρματα κουμπιά SALUS Smart Home SB600, CSB600: ασύρματοι ενεργοποιητές συμβάντων. Ενεργοποιούν ένα (CSB600) ή δύο (SB600) συμβάντα (π.χ. σβήσιμο φώτων, έλεγχος θέρμανσης). Το CSB600 (κουμπί πανικού – μοντέλο με κάλυμμα) μπορεί να λειτουργήσει ως κουμπί συναγερμού στέλνοντας προκαθορισμένη ειδοποίηση.

Ανιχνευτής καπνού SD600: η συσκευή ανιχνεύει την παρουσία καπνού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα – χωρίς κεντρική πύλη UGE600 και την εφαρμογή – ωστόσο, μόνο ως μέρος του συστήματος SALUS Smart Home έχει λειτουργία ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης.

Αισθητήρας διαρροής νερού WLS600: αδιάβροχος αισθητήρας πλημμύρας που ανιχνεύει νερό στην επιφάνεια κάτω από αυτό ή στις επαφές καλωδίων που συνδέονται με αυτό. Χάρη στη συνεργασία συσκευών του σύστηματος SALUS Smart Home, είναι δυνατό να κλείσει η βαλβίδα όταν εντοπιστεί διαρροή και να στείλει στον χρήστη δωρεάν ειδοποίηση βλάβης.

Μαγνητική επαφή παραθύρου/πόρτας OS600/SW600: ασύρματοι αισθητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία με την εφαρμογή Smart Home. Σας επιτρέπει να προγραμματίσετε σενάρια όπου όταν ανοίγει το παραθύρο ενός δωματίου ή μιας πόρτας κλείνει τη θέρμανση στο δωμάτιο αυτό. Ως μέρος του συστήματος σας επιτρέπει επίσης να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για το άνοιγμα/κλείσιμο του συμβάντος (παράθυρα, πόρτες κ.λπ.).

Αισθητήρας κίνησης MS600: σε συνεργασία με την έξυπνη πρίζα (SPE600) ή το έξυπνο ρελέ (SR600) σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον φωτισμό ως αποτέλεσμα της ανίχνευσης κίνησης.

Έξυπνη πρίζα SPE600: με προστασία υπερφόρτωσης, σας επιτρέπει να ελέγχετε τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό. Παρέχει ιστορικό κατανάλωσης ενέργειας (εφαρμογή), αυξάνει το εύρος του δικτύου ZigBee και συνεργάζεται με το Amazon ALEXA (φωνητικός έλεγχος).

Έξυπνο ρελέ SR600: έξυπνο ρελέ για συσκευές υπό τάση (π.χ. λέβητες, αντλίες, φωτισμός) και συσκευές χωρίς τάση (π.χ. πίνακες ελέγχου, χειριστήρια πύλης, αισθητήρες ανοίγματος), σχεδιασμένο να λειτουργεί σε διακόπτη, πρίζα τοίχου ή όπου πρέπει να ελεγχθεί ένας δέκτης (μέγιστη ισχύς φορτίου – 16Α). Το έξυπνο ρελέ αυξάνει το εύρος του δικτύου ZigBee. Μπορεί να συνδυαστεί απευθείας με κάποιο θερμοστάτη – ως το μόνο συστατικό ενός έξυπνου συστήματος, όπως άλλες συσκευές λειτουργούν μέσω των κανόνων OneTouch. Απενεργοποιεί/απελευθερώνει το τροφοδοτικό – ακριβώς όπως μία έξυπνη πρίζα.

Ασφάλεια με το SALUS Smart Home – θυμηθείτε:

Επικοινωνήστε
Ξεκινήστε τη συνεργασία

Επικοινωνήστε


Επικοινωνία
Τεχνική υποστήριξη
ANDRIANOS
+302721023124


Γραμμή τεχνικής υποστήριξης
Δευτ.-Παρ. 930-1630

ANDRIANOS - World Leading
Energy Saving Technologies


Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30
Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
Tel.: 2721 023124
Tel2.: 2721 088151
Φαξ: 2721 096522

mail: sales@andrianos.gr
web: www.andrianos.gr
Salus

Ένας διανομέας της επωνυμίας SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. κ.

4 Rolna, 43-262 Kobielice,
Επαρχία Σιλεσίας, PL,
NIP: 638 180 68 25,
KRS: 0000440955,
γραφείο: +48 32 700 74 53,
υπηρεσία: +48 32 750 65 05,
φαξ: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio