Polski
English
Українська
Český
Български
Slovenský
Srbija
Русский
Latvija
Lietuva
Slovenija
Bosna i Hercegovina
Hrvatska
Ελληνικά
Española
Italiano
Eestlane

Fan coil – Ωφέλη, χαρακτηριστικά και τύποι – Πότε αξίζει η εγκατάσταση τους

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ποια είναι τα οφέλη των fan coils;  Είναι το κατάλληλο σύστημα για θέρμανση το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι; 

Δεδομένης της τρέχουσας κλιματικής κατάστασης και με την θερμοκρασία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στην Ευρώπη να είναι σχεδόν τροπική, πολλοί θα ήταν αυτοί που θα προτιμούσαν να κλιματιστεί ο χώρος τους με έναν ενιαίο, καθολικό τρόπο. Σε μια τέτοια κατάσταση αξίζει να εξετάσετε και να εγκαταστήσετε μονάδες Fan Coil.

Αυτό το άρθρο απαντά στις εξής ερωτήσεις:

• Τι είναι οι μονάδες Fan Coil;

• Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους;

• Τι τύποι μονάδων Fan Coil υπάρχουν;

• Πως να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα τους;

Τι είναι οι μονάδες Fan Coils;

Οι μονάδες Fan Coil είναι συσκευές θέρμανσης και ψύξης με σκοπό να διατηρούν την βέλτιστη θερμοκρασία στο χώρο. Πως λειτουργούν; Με απλά λόγια, η λειτουργία τους βασίζεται στην εξαναγκασμένη κυκλοφορία του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα που διαθέτουν. Αυτή είναι μια κοινή πρακτική που συναντάται σε δημόσια κτίρια. Το Fan Coil ψύχει ή θερμαίνει τον εσωτερικό χώρο. Το μέσο της θέρμανσης και της ψύξης εδώ είναι το νερό.

Οι μονάδες Fan Coil χρησιμοποιούνται συνήθως σε μεγάλα κτίρια(κτίρια γραφείων, αμφιθέατρα, αίθουσες κινηματογράφου), ενώ πλέον επιλέγονται και για κατοικίες, αφού με μια συσκευή επιτυγχάνουμε και ψύξη και θέρμανση (όταν συνδυάζονται με αντλίες θερμότητας). Η προϋπόθεση είναι να υπάρχει προετοιμασμένο σύστημα ψύξης.

Πλεονεκτήματα από την χρήση Fan Coil

– Η χαμηλή θερμική αδράνεια επιτρέπει τη γρήγορη ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα στις τρέχουσες ανάγκες

– ευελιξία (θέρμανση και ψύξη) και εύκολος χειρισμός

– θερμική άνεση όλο τον χρόνο

– εξοικονόμηση χώρου χάρη στις μικρές διαστάσεις

– καθαρισμός και φιλτράρισμα αέρα- με υψηλή ποιότητα χάρη στα φίλτρα ιονισμού

– ευεργετικό μικροκλίμα για άτομα με αλλεργίες

– φιλικό προς το περιβάλλον:  σε σύγκριση με ένα κλιματιστικό, ένα Fan Coil θερμαίνει και ψύχει τον αέρα χρησιμοποιώντας νερό και όχι φρέον –  με χημικές ενώσεις των οποίων η εκπομπή στην ατμόσφαιρα προκαλεί βλάβη στο στρώμα του όζοντος

Τι τύποι μονάδων Fan Coil υπάρχουν;

Μονάδες Fan Coil: διαχωρισμός ανά κατασκευή

  • Δισωλήνια ή τετρασωλήνια
  • Λειιτουργία με ανεμιστήρα ή επαγωγή
  • Ένα Fan Coil δύο σωλήνων έχει μόνο έναν εναλλάκτη θερμότητας/ψύξης, οπότε ανάλογα με τις ανάγκες και την εποχή- είτε θερμαίνει είτε ψύχει(απαιτεί εναλλαγή από ψύξη σε θέρμανση και από θέρμανση σε ψύξη)
  • Ένα Fan Coil τεσσάρων σωλήνων είναι μια μονάδα με δύο εναλλάκτες(ξεχωριστούς για θέρμανση και ψύξη) όπου μπορεί να λειτουργεί και με τις δύο λειτουργίες ταυτόχρονα.

Τα ευρέως χρησιμοποιούμενα Fan Coils- όπως υποδηλώνει και το όνομα τους- χρησιμοποιούν ανεμιστήρες για την λειτουργία τους (για να επιβάλλουν την κυκλοφορία του αέρα). Από την άλλη πλευρά, τα Fan Coils που βασίζονται στην επαγωγή δεν διαθέτουν ανεμιστήρα, αλλά χρησιμοποιούν τη δύναμη της επαγωγής του εξωτερικού αέρα.Ο αέρας αναρροφάται, οδηγείται στον εναλλάκτη, θερμαίνεται/ψύχεται και στην συνέχεια διοχετεύεται στο δωμάτιο.

Μονάδες Fan Coil:διαχωρισμός ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης

  • Ενδοδαπέδια εγκατάσταση: ενσωματωμένο σε ειδικό περίβλημα στο εσωτερικό του δαπέδου
  • Εγκατάσταση στην οροφή: ανάλογα με την παραλλαγή, οριζόντια ή κατακόρυφη τοποθέτηση
  • Εγκατεστημένη με κασέτα: η πιο δημοφιλής παραλλαγή, τοποθετημένη στην ψευδοροφή
  • Επιτοίχια: σχεδιασμένο για τοποθέτηση στον τοίχο

Συνοψίζοντας, οι περισσότερες μονάδες Fan Coil που διατίθενται στην αγορά παρέχουν: απλή εγκατάσταση, εύκολη πρόσβαση και οικονομική, αποδοτική λειτουργία σε εμπορικούς και οικιστικούς χώρους. Ωστόσο, η λειτουργικότητα τους μπορεί να πολλαπλασιαστεί.

Οι μονάδες Fan Coil μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά

Πώς; Χρησιμοποιώντας σύγχρονο, αυτόματο έλεγχο. Το σωστά επιλεγμένο σύστημα ελέγχου μπορεί να αποφύγει την υπερθέρμανση και την υπερψύξη του εσωτερικού.

Όσον αφορά τον έλεγχο των Fan Coil, η Salus Controls προσφέρει τον πολυλειτουργικό θερμοστάτη σχεδιασμένο για τον έλεγχο μονάδων Fan Coil δύο σωλήνων ή τεσσάρων σωλήνων: Την συσκευή SALUS FC600

Γιατί να επιλέξω το θερμοστάτη FC600?

Οι χρήστες μονάδων Fan Coil μπορούν να απολαύσουν αυξημένη θερμική άνεση λόγω της ακρίβειας του ελέγχου που προσφέρει ο ελεγκτής FC600. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αλγόριθμο ελέγχου TPI. Ελέγχει τους ανεμιστήρες και τις βαλβίδες με πολύ ακριβή τρόπο για να φτάσει και να διατηρήσει το επιθυμητό σημείο  της θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Σε σύστημα δύο σωλήνων, η έξοδος V1 ελέγχει τη θέρμανση και την ψύξη, σε ένα σύστημα με τέσσερις σωλήνες, η έξοδος V1 ελέγχει την θέρμανση και η έξοδος V2 ελέγχει την ψύξη.

Η SALUS Control προσφέρει επίσης μια πρόσθετη μονάδα ελέγχου – FC600-M. Έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει μονάδες Fan Coil που απαιτούν σήμα 0…10V. Αυτή η συσκευή είναι μια επέκταση που προορίζεται για τον ελεγκτή FC600. Πως λειτουργεί; Ελέγχει ομαλά την ταχύτητα του ανεμιστήρα δίνοντας σήμα τάσης στην περιοχή από 0V έως 10V. Διαχειρίζεται επίσης δύο ηλεκτρικούς ενεργοποιητές (βαλβίδες θέρμανσης και ψύξης).

Ο ελεγκτής  FC600 διαθέτει πολλαπλές ρυθμίσεις και διαμορφώσεις (το FC600 λειτουργεί σύμφωνα με χρονοδιαγράμματα/προγράμματα θερμοκρασίας) που επιτρέπει την χρήση του σε μεγάλα εμπορικά κτίρια καθώς και σε γραφεία, ξενοδοχεία ή κατοικίες. Το κύριο όφελος είναι ο βελτιωμένος έλεγχος της θερμοκρασίας και η δυνατότητα για συνεχή παρακολούθηση των παραμέτρων θέρμανσης /ψύξης μέσω διαδικτύου. Για τον έλεγχο του FC600 από κινητές συσκευές ή προγράμματα περιήγησης μέσω internet, απαιτείται μια σύνδεση στο διαδίκτυο και η Κεντρική Πύλη UGE600 που διατίθεται από την Salus Controls. Η online λειτουργία παρέχει άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις της συσκευής (οι ενημερώσεις πραγματοποιούνται αυτόματα).

Επικοινωνήστε
Ξεκινήστε τη συνεργασία

Επικοινωνήστε


Επικοινωνία
Τεχνική υποστήριξη
ANDRIANOS
+302721023124


Γραμμή τεχνικής υποστήριξης
Δευτ.-Παρ. 930-1630

ANDRIANOS - World Leading
Energy Saving Technologies


Διεύθυνση:
Πλάτωνος 30
Καλαμάτα 241 00

Τηλέφωνο:
Tel.: 2721 023124
Tel2.: 2721 088151
Φαξ: 2721 096522

mail: sales@andrianos.gr
web: www.andrianos.gr
Salus

Ένας διανομέας της επωνυμίας SALUS Controls:
QL CONTROLS Sp. z o.o., Sp. κ.

4 Rolna, 43-262 Kobielice,
Επαρχία Σιλεσίας, PL,
NIP: 638 180 68 25,
KRS: 0000440955,
γραφείο: +48 32 700 74 53,
υπηρεσία: +48 32 750 65 05,
φαξ: +48 32 790 44 85

image/svg+xml

© QL CONTROLS 2020 / All Rights Reserved

Design & Code by Foxstudio